Terres Calisses Gran Selecció 2013. Barranc dels Cirers

Celler Barranc dels Cirers, Terres Calisses Gran Selecció

EL BODEGUER MIGUEL JUAN VIDAL VA RECUPERAR LA TRADICIÓ DE LA SEVA FAMÍLIA EN INICIAR UN NOU PROJECTE ENOLÒGIC L’ANY 2000 PLANTANT AMB GARNATXA NEGRA, CABERNET SAUVIGNON I MERLOT, 6 HECTÀREES REPARTIDES EN CINC BANCALS EN EL TERME DE BENLLOCH, DINS LA IGP CASTELLÓ

Miguel Juan Vidall va recuperar la tradició de la seva família en iniciar un nou projecte enològic en l’any 2000, moment en el qual va plantar una finca que havia transformat en el terme de Benlloch.

Va plantar Garnatxa negra, Cabernet Sauvignon i Merlot en sis hectàrees repartides en cinc bancals, estant convençut que aquestes eren les varietats que millor podrien expressar-se en eixes terres calisses.

Compta des de fa temps amb l’assessorament de Roger Vernet Muntané, enòleg del Celler Barranc dels Cirers, qui ens comenta que la Garnatxa aporta una gran presència de fruita vermella i negra amb bona acidesa, la Cabernet, recollida en el seu moment òptim de maduració li dóna estructura sense perdre frescor i la Merlot li confereix un caràcter llaminer i amable.

Després de la fermentació, el vi passa uns 14 mesos en bótes de roure francès per tal d’arrodonir-se tractant de no emmascarar la càrrega de fruita que porta el vi. El Terres Calisses Gran Selecció 2013 de hui és un cupatge d’aquestes tres varietats amb un poc més de presència del Cabernet.

Uvas maduras en vinos equilibrados, Barranc dels Cirers, CastellóEs presenta vestit de color cirera de capa mitjana i ribet un poc evolucionat. Net i brillant, amb abundant llàgrima que no arrossega color en la seua caiguda.

Intensitat mitjana en nas, on apareix fruita roja madura amb puntes licoroses sobre un fons especiat i d’herbes de muntanya. Notes fresques balsàmiques.

En boca és mostra potent, llaminer, amb bona d’estructura i uns tanins polits que junt amb la frescor que li dóna la bona acidesa que té, fa d’aquest un vi llarg i fresc. Final llarg on es repeteixen les sensacions percebudes en nas i boca.

Celler Barranc dels Cirers
Telèfon: +34 629 543 987
E-mail: vins@barrancdelcirers.com
Web: www.barrancdelscirers.com
IGP Castelló

Terres Calisses Gran Selecció 2013
Tipus: Negre amb 14 mesos en bóta. 15 %Vol
Vinyes: Cabernet Sauvignon 50%, Garnatxa i Merlot.
PVP orientatiu: 19 €

 

OTRAS NOTICIAS

 

La Casa de la Seda, Bodegas Murviedro. En la ruta de la Bobal

LA CASA DE LA SEDA, BODEGAS MURVIEDRO. EN LA RUTA DE LA BOBAL

Murviedro cosecha en El Ardal una media de 1,8 kilos de cada viña para hacer las 12.000 botellas de la casa de la seda, un estilo de vino artesanal, a la antigua usanza, vinos hechos con las manos… (Leer más…)

 

OTRAS NOTICIAS

Agua de Benassal seduce al mundo con su premio Diamond Awards

 

Agua de Benassal seduce al mundo con su premio Diamond Awards

Benassal es una encantadora población del maestrazgo castellonense ligada a muchos aspectos históricos, económicos y culturales pero sobretodo destaca su vínculo con un líquido fundamental para la vida en el planeta. Si existe una palabra para identificar a Benassal ese es el término agua… (Y hasta aquí puedo leer…)

Compartir
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>