Mas Blanch i Jové, La Vinya dels Artistes, Troballa Blanc Garnatxa Blanca

Mas Blanch i Jové, La Vinya dels Artistes

EL PINTORESC PAISATGE DE LA COMARCA DE LES GARRIGUES, A LLEIDA, ACULL LA VINYA DELS ARTISTES, UN MUSEU D’ART CONTEMPORANI ENTRE CEPS I OLIVERES, UN SOMNI COMPARTIT ENTRE EL PINTOR JOSEP GUINOVART I LA FAMÍLIA JOVÉ I BALASCH

Primer va ser la vinya i l’agricultura, a la qual es dedicaven des de feia diverses generacions els antecessors de Sara Jové, en l’actual Mas Blanch i Jové, celler que gestiona al costat dels seus pares i germà a La Pobla de Cérvoles, a Lleida. Després va arribar la sensibilitat per l’art de la mà de l’artista  Josep Guinovart (Barcelona 1927-2007), amic de la família. Al costat d’ell, solien parar taula per a menjar entre les vinyes, i imaginava aquesta extensió de la naturalesa com una galeria a l’aire lliure, en un espai habitat, viu, accessible per a tothom que passés per allí, amb la seua visió llibertària de la vida.

Mas Blanch i Jové, La Vinya dels ArtistesAixí és com va néixer La Vinya dels Artistes, un lloc que fusiona art i vi en una gran sala d’exposicions oberta a tots. Aquí es troben escultures i instal·lacions de grans proporcions, nascudes gràcies a artistes com Carles Santos, Joan Brossa, Susana Solano, Evru, o Frederic Amat, entre altres. Aquestes peces úniques conviuen entre ceps i oliveres.

Mas Blanch i Jové, La Vinya dels Artistes, Gregorio Iglesias, Sala de barricasAl celler penja “In Vino Veritas”, l’última gran obra de Guinovart, homenatge al món del vi que presideix la sala de tastos. I en la nau de bótes cobreix les quatre parets un impressionant mural, “Entre el Cel i la Terra”. Gregorio Iglesias va pintar el llenç de 60 metres de longitud estés al llarg del camí durant gairebé dos mesos, treballant dia i nit, amb pluja i neu.

Mas Blanch i Jové, La Vinya dels Artistes, Troballa Blanc Garnacha BlancaMas Blanch i Jové, La Vinya dels Artistes, Saó ExpressiuDe la Vinya dels Artistes ix el Troballa Blanc, fet amb Garnatxa Blanca de cultiu ecològic a més de 700 metres d’altitud. Fermentació espontània amb llevats salvatges i 4 mesos de criança en ous de formigó.

Un vi de color pallós, ric en delicades aromes a fruita blanca (peres), plantes aromàtiques (camamilla), amb evocació mineral. Untuós en el paladar, amb frescor, saborós, mineral i salí. Com cadascuna de les seves ampolles, aquesta conté una petita obra artesanal que el temps ha polit per a procurar plaer, inspiració i assossec a qui la beu.

Un altre dels vins que elabora Mas Blanch i Jové és el Saó Expressiu, un negre fet amb una part principal de Garnatxa, completada amb Cabernet Sauvignon i Ull de llebre, procedents d’una parcel·la pròxima a la Vinya dels Artistes i del mateix celler.

Un negre de color vermell intens. Aroma complex, elegant i madur on destaquen els fruits vermells i negres acompanyats de balsàmics i anisades que li donen molta frescor. En boca és suau i potent, net i elegant, tornen a aparéixer els fruits de bosc i espècies dolces apreciats en nas. Taní vellutat i fresc.

Mas Blanch i Jové, Vinya dels Artistes
Adreça: Polígon 9, Parcel·la 129, Paratge Llinar 25471. La Pobla de Cérvoles (Lleida)
GPS 41.365762, 0.909483
Telèfons: (+34) 973 050 018 – 627 559 832 – 627 559 830
E-mail: info@masblanchijove.com
Web: https://www.masblanchijove.com/

Troballa Blanc 2017
Tipus: Blanc, fermentació espontània amb llevats salvatges, 4 mesos de criança en ous de formigó, 14% Vol. Producció: 1.700 ampolles
Ceps: Garnatxa Blanca 100%
Preu orientatiu: 12 €
DO: Costers del Segre, subzona Els Garrigues

Saó Expressiu 2010
Tipus: negre amb 14 mesos en bótes noves de roure francés (85%) i americà (15%), 14,5% Vol.
Ceps: 65% Garnatxa, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Ull de llebre.
Preu orientatiu: 20 €
DO: Costers del Segre, subzona Els Garrigues

Mas Blanch i Jové, La Vinya dels Artistes

ALTRES NOTÍCIES

 

Parker consolida como referente mundial los vinos de la DOP Valencia

PARKER CONSOLIDA COMO REFERENTE MUNDIAL LOS VINOS DE LA DOP VALENCIA

El crítico Luis Gutiérrez, catador para España de la revista The Wine Advocate, fundada por el gurú estadounidense Robert Parker, ha hecho pública la lista de los vinos mejor valorados en su artículo sobre los vinos Mediterráneos, en el que puntúa un total de 36 vinos de la DOP Valencia con sobresaliente… (Seguir leyendo…)

 

OTRAS NOTICIAS
Cerca un millar de profesionales arropan la xv edición de la Noche del Vino de la DO Valencia

CERCA UN MILLAR DE PROFESIONALES ARROPAN LA XV EDICIÓN DE LA NOCHE DEL VINO DE LA DO VALENCIA

Las bodegas de la DO Valencia sedujeron al público especializado con una amplia gama de vinos elaborados con variedades autóctonas y mediterráneas. La entrega de distinciones protagonizó uno de  los momentos más emotivos del encuentro… (Seguir leyendo…)

Compartir
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>