Memorable ‘Tast amb Llops’ dins de la Fira del Vi de Falset

Memorable ‘XIII Tast amb Llops’ dins de la Fira del Vi de Falset

LA FIRA DEL VI DE FALSET ACULL UNA NOVA EDICIÓ DEL TAST AMB LLOPS AMB TOTS ELS CELLERS QUE PROMOGUEREN AQUESTA INICIATIVA EN EL SEU ORIGEN / Imatge superior, Foto: Montse Ferré / Tast amb Llops /

En aquesta 13 edició del Tast amb Llops del passat dissabte 4 de maig, van participar els cellers de Gratallops que lideren la iniciativa des dels inicis, amb la coordinació de l’Hotel Cal Llop, a més d’altres sis cellers convidats.

Una edició, la tretzena, que ha volgut simbolitzar com recull la numerologia, la sort i el naixement, els canvis a positiu. També 13 són els girs que fa la lluna al llarg de l’any i 13 les llunes de 28 dies del mes que són perfectes, harmòniques, ordenades i naturals.

Un total de vint cellers amb un denominador comú (l’elaboració de vins de gran qualitat i de producció limitada que són un reflex del paisatge que els ha vist néixer), van fer gaudir amb les seues elaboracions.

“Tast amb Llops ha consolidat”, en paraules de Cristina Jiménez, propietària de l’hotel Cal Llop, “la denominació ‘Vins de Vila i Terroir” i aquesta edició de 2019 ha tancat superant les expectatives: tres-centes persones; vins d’alta qualitat que mostren la vila i el terrer, la terra i l’autenticitat dins d’un ambient distés.

Tan sols un però, potser l’espai comence a quedar-se xicotet, molta gent fent cua davant alguns cellers, tal vegada caldria plantejar-se ubicar els cellers amb més “fama” un poc més separats i tractar de conscienciar, no sé si es podrà aconseguir, els aficionats perquè no es queden davant l’estand del celler per fer un tast horitzontal mentre els del darrera esperen impacientment.

En quant els vins, és complicat nomenar tots i cadascun dels vins tastats, les circumstàncies fan que estigues més pendent de xarrar, escoltar la música de Lluís Capdevila (jove pianista) acompanyat per la veu de Paula Domínguez, reinterpretant amb sentiment boleros i gaudir dels vins i les persones.

Memorable ‘XIII Tast amb Llops’ dins de la Fira del Vi de FalsetTot i això, per mi enguany ha tingut un clar èxit el celler convidat Mas Doix, de Poboleda, tots els seus vins es van comportar de manera extraordinària però per damunt de Les Crestes, Salanques, Mas Doix, 1902… despuntava la garnatxa 1903.

Ramon y Valentí Llagostera van presentar la seua última novetat: Doix 1903 Garnatxa Centenària 2015. Per primera vegada embotellaven una selecció de la millor garnatxa. Una producció limitada a tan sols 295 botelles.

Memorable ‘XIII Tast amb Llops’ dins de la Fira del Vi de FalsetTastar el “Gratallops” i “Finca Dofí” del celler Álvaro Palacios sempre és un plaer; xarrar amb Christopher Cannan, tot un sir, i conéixer la nova anyada sempre és memorable. Enguany estaven al costat de la carinyena “Zayane 2015″ d’Albert Costa, enòleg i copropietari del Celler Vall Llach de Porrera i del celler convidat “Bodegas Vinifícate” de Miguel y José Gómez Lucas (Cádiz) amb els seus vins tranquils i ancestrals elaborats de forma artesanal amb la varietat palomino sobre sòls d’albariza i sorra i tintilla de Rota.

Qui mai defrauda es Marc Ripoll amb la seua aposta per la filosofia de terroir, que li ajuda a expressar el caràcter de cadascuna de les viles on té ceps. Tots els seus vins són de vinyes pròpies de fins a 100 anys i destaca l’ Escanyavella, varietat autòctona a la qual no se li donava cap valor i des de fa uns anys s’ha convertit en un dels seus vins de més èxit junt amb el “Cinc partides”.

Un altre vi que em té captivat és el “Rocapoll” de Bodega Devinssi, un vi elaborat de forma artesanal amb carinyena de més de huitanta anys amb una escassa producció de tres-centes botelles.

Memorable ‘XIII Tast amb Llops’ dins de la Fira del Vi de FalsetDestacar el celler Colet Winery (Clàssic Penedés) que repeteix per tercera vegada i és l’únic escumós del tast. Enguany va obrir un parell de botelles del “Màgic”, una producció de 1.468 botelles d’un brut nature de xarel·lo del 2006 procedent de vinyes de l’any 1942 i del qual, la total recaptació de la seua venda va destinat a l’Hospital de Sant Joan de Déu per avançar en la investigació de la leucèmia infantil!!! Chapeau!!!

En resum, i per acabar, un tast plenament consolidat dins de la Fira del vi de Falset que té lloc el primer cap de setmana i que no us podeu perdre en pròximes edicions.

 

OTRAS NOTICIAS

 

Parker consolida como referente mundial los vinos de la DOP Valencia

PARKER CONSOLIDA COMO REFERENTE MUNDIAL LOS VINOS DE LA DOP VALENCIA

El crítico Luis Gutiérrez, catador para España de la revista The Wine Advocate, fundada por el gurú estadounidense Robert Parker, ha hecho pública la lista de los vinos mejor valorados en su artículo sobre los vinos Mediterráneos, en el que puntúa un total de 36 vinos de la DOP Valencia con sobresaliente… (Seguir leyendo…)

Compartir
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>